Pagina's

zondag 29 juni 2014

Het stijlvolle huis van Marij Hessel van My Attic


 






 
Het huis van Marij Hessel is echt en plaatje. Ze heeft een duidelijke passie voor interieurstyling en dat zie je ook terug in haar blog My Attic. Hier kan je terecht voor veel inspiratie voor je huis. Ik raak niet uitgekeken op de prachtige foto's van haar huis die zij zelf heeft gemaakt. Het maakt dat ik beter mijn best wil doen om van mijn huis een leuke inspirerende plek te maken. De basis van haar stijl is Scandinavisch (kenmerkende witte basis) met zwart en wit en subtiel kleurgebruik, met een mix van design en vintage en een vleug bohemian.
 
(Homecrush: My Attic)
 
Alle foto's in deze post zijn gemaakt door Marij Hessel van My Attic.  

zondag 22 juni 2014

DIY gebloemd boxkleed



Fiberfill playpen mat
Ik ben zo trots op mijn fleurige zelfgemaakte boxkleed! Hij is zo leuk gelukt! Ik ben slechts enkele maanden geleden begonnen met naaien en ik geniet er echt van. In de winkel vind je bijna nooit een leuk boxkleed en vaak zijn ze ook heel erg duur. Dus zelf een boxkleed maken stond al een tijdje op mijn verlanglijstje.

Het is heel makkelijk om zelf een boxkleed te maken. Eén of meerdere katoenen stoffen voor de bovenkant (ligkant). (Deze stofjes heb ik bij Petit Pan in Antwerpen gekocht. De blauwe stof met bloemetjes was al licht gewatteerd en decoratief doorgestikt). Dan een fleece of andere zachte stof voor de onderkant. En een stuk fiberfill als vulling (de roze fleece en de fiberfill heb ik beiden op de Blaak Markt gekocht in Rotterdam). Tenslotte heb ik neon roze naaigaren gebruikt.

Eerst heb ik de bodem van de box opgemeten. Gebruik je een stof voor de bovenkant en een stof voor de onderkant? Dan knip je uit iedere stof een lap net zo groot als je box + 1 centimeter naad. Mijn bovenkant bestaat uit een vierkant met een rand (uit vier vlakken) er omheen, uit een andere stof. Bij meerdere vlakken naai je deze aan elkaar (hoe je het zelf hebben wil), ten grootte van je boxbodem.  Hou bij ieder vlak en bij de buitenste randen rekening met een extra naad van 1 centimeter.

Vervolgens naai je de voor- en achterkant (met de verkeerde kanten op elkaar) tegen elkaar aan (als een sloop) en hou je een kleine opening, zodat je, je werk binnenste buiten kan keren. Dan prop je de fiberfill er netjes in en naai je de opening met de machine of op de hand dicht. En klaar is Kees! Vervolgens kan je kleintje (en jijzelf als trotse maker) heerlijk genieten van een leuk nieuw boxkleed.

woensdag 18 juni 2014

Instagram love: Elise Vaughn van Brass razoo kids


Ik hou van Elisse Vaughn op Instagram. Ze is de eigenares van het prachtige kinderkleding label Brass razoo kids en woont in Idaho, Verenigde Staten. De kleding is handgemaakt en daarbij maakt zij gebruik van vintage stoffen. Hoe cool is dat! Naast de rompers die je hier boven ziet, maakt ze ook leuke broekjes, jurkjes, haarbandjes met bloemen en leren sandaaltjes. En echt alles vind ik leuk. Haar kleding is te koop via haar shop op Etsy. Op haar instagram geeft Elisse een 'sneakpreview' van de kleding die ze maakt. Hierdoor was haar nieuwste kledinglijn die zij op
14 juni jl. op Etsy plaatste, dezelfde dag uitverkocht!
 
Twee maanden gelden besloot ik om een account aan te maken op Instagram en ik was gelijk verslaafd. Via Instagram kijk ik mee achter de schermen van creatievelingen, labels, stylisten, kunstenaars, artiesten en noem maar op. Je kan er heel wat inspiratie op doen. Op mijn blog zal ik leuke Instagram accounts met jullie delen. Ken jij iemand die ik absoluut moet bekijken op Instagram? Laat het me dan weten.
 
Je kan mij vinden op Instagram onder de naam #cindyblogtzomooi.

donderdag 12 juni 2014

10 Redenen om te shoppen bij de Villa Arena Woonmall


Eerste rij: producten van de Woonfabriek, Tweede rij:  kopjes van Piet Hein Eek/Douwe Egberts cafe en de rest van de Woonfabriek, Derde rij: bank van Hulshoff, manden van de Woonfabriek en de kaarshouders van Haco

Wie gaat er tegenwoordig nog naar een woonmall? Dat dacht ik eerst ook, maar daar denk ik nu echt anders over! Doordat ik 1 van de 10 winnaars ben van het Villa Arena Blogevent, heb ik de kans gekregen om de Villa Arena woonmall in Amsterdam goed te ontdekken. Ik ben er in korte tijd 4 keer geweest om diverse blogopdrachten uit te voeren. Wellicht ken je Villa Arena ook van verschillende woonprogramma's op tv, maar is het in het echt ook leuk? Ja zeker! Dus ga gewoon eens een kijkje nemen bij Villa Arena, want het is echt de moeite waard! Nog niet overtuigd? Ik kan je wel 10 redenen geven om te shoppen bij Villa Arena.

 1. Je kunt producten zien en voelen
Ik weet hoe makkelijk het is om je woonspullen online te kopen. Maar waar ik vaak tegen aanloop is dat ik heel veel tijd kwijt ben om te beslissen of ik een product wel of niet (durf) te kopen. Het is niet makkelijk om iets te kopen wat je meestal niet in het echt hebt gezien. Klopt de kleur met hoe je het op je computerscherm ziet? Hoe zal het aanvoelen in het echt? Bij Villa Arena kan je alle producten in de winkels zien, voelen en zelf ruiken als je dat wil. Je zal hier niet makkelijk een vergissing begaan. En accessoires en kleine meubels neem je gelijk mee naar huis "instant gratification"!

2. Social shopping, social experience
Live shoppen is gewoon heel gezellig! Villa Arena is een plek waar je goed in je eentje naar toe kunt, maar je kunt er ook iedereen mee naar toe nemen. Ik ben een keer geweest met mijn zus, een keer met mijn moeder en een keer met mijn vriend en kids. Daarbij ben ik alleen maar vriendelijke winkelmedewerkers tegengekomen die altijd in zijn voor een gezellig praatje.

3. Deskundig advies
Naast het gezellige praatje met winkelmedewerkers, geven zij jou ook deskundig advies over hun producten. Dit is echt een pluspunt.

4. Je kan de beweging best gebruiken
De winkels zijn ruim en er is echt heel veel te zien. Bijna onbewust leg je heel wat meters af en verbrand je calorieën. Neem je stappenteller mee! Mooi meegenomen toch?

 5. Veel keus en alle stijlen
Bij Villa Arena vind je 50 ruime woonwinkels onder een dak. Het aanbod is divers. Alle producten voor je huis kun je hier vinden. Van uiteenlopende woonaccessoires en kunst, tot en met diverse meubels, badkamers en keukens. Bij Villa Arena weet je zeker dat je iets kunt vinden wat perfect zal passen bij jouw huis en stijl, omdat er echt veel keuze is.

6. Geschikt voor ieders portemonnee
Of je nu veel of weinig te besteden hebt, je kunt altijd iets leuks vinden bij Villa Arena. Met een leuke kandelaar en een leuke vaas of een leuke poster, kun je je interieur leuk opfrissen en dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Maar als je op zoek bent naar designproducten die wel wat mogen kosten, kun je ook bij Villa Arena terecht.

Deze leuke poster met een neon roze hart heb ik gescoord bij de Woonfabriek voor de babykamer!
7. Je kunt er lekker eten
Bij Villa Arena kun je ook goed terecht voor een hapje en een drankje op diverse plekken. Mijn favoriet is de ijs- en chocoladesalon Australian, aan het begin van de Villa Arena woonmall.

8. Kidsvoorzieningen
Villa Arena heeft een kinderpleintje. Leuk voor je kids! Daarnaast is er Ballorig, een overdekt speelparadijs, pal naast Villa Arena! Dit vind ik persoonlijk geweldig. Ik kon lekker rustig langs de winkels blijven struinen, terwijl mijn kids lekker met hun vader los konden gaan in de Ballorig.

9. Ontdekken
Iedere keer als je naar Villa Arena komt, ontdek je weer een nieuw product dat je nog niet eerder kende of een nieuwe manier om iets neer te zetten en te stylen, die je zelf nog niet had bedacht. Het is zeker ook een plek om heel wat inspiratie voor je huis op te doen.

10. Goede parkeervoorzieningen
Een niet onbelangrijk punt is dat de parkeervoorziening bij Villa Arena goed bereikbaar is en vanuit de garage stap je zo de woonmall in. Lekker makkelijk.


Laat het weten als je iets moois hebt gevonden bij Villa Arena! Ik lees graag jullie reacties.
Praat ook mee over Villa Arena via Twitter en Facebook.
Daarnaast kan je Villa Arena ook vinden op Pinterest en Instagram.
Bezoek ook hun website voor meer informatie: http://www.villaarena.nl/