Pagina's

zaterdag 30 augustus 2014

Inpirerende modeblogster Tamu McPherson van All The Pretty Birds

Foto via A love is blind
Ik heb weer een ontzettend leuke blogger ontdekt! Tamu McPherson startte in 2008 met haar modeblog All The Pretty Birds. Via de blog van Hennes and Maurits, maakte ik voor het eerst kennis met deze inspirerende blogster. Ze heeft een geweldige eigen opvallende kledingstijl. Ze volgt graag de grote trends en maakt hier vervolgens haar eigen mix van. Ze durft heel ver te gaan. Ze heeft duidelijk plezier met mode!
 
Tamu is geboren in Jamaica en verhuisde op 6 jarige leeftijd naar New York. In 2005, na kort als advocaat te hebben gewerkt, verhuisde ze met haar man naar Milaan, waar ze officieel startte met haar succesvolle carrière in de mode. In de mode (waaronder modefotografie) lag haar hart. Dit betekent opdrachten voor o.a. Voque, Elle en Harper's Bazaar en een baan als Editor-in-chief voor de Grazia (2011-2013), maar haar 'main focus' op dit moment is haar blog All The Pretty Birds, waar ze zowel streetstyles en catwalktrends met je deelt. Echt een aanrader. Verwacht veel gedurfde looks.
(Biografie via All The Pretty Birds)     
 
Foto via We the people

Foto via Sunony

Foto via Popsugar

Foto via Trendy crew
 
Foto via Lee Oliveira

Foto via Balibulle

Foto via Trendy crew
 
Foto via Lee Oliveira
 
(Amazing inspiring fashionblogger Tamu McPherson)

dinsdag 26 augustus 2014

Heerlijke handgemaakte kussen met mooie woorden van Tsjilp


Met dat frisse regenachtige weer krijg ik zin om lekker op de bank te liggen in een warme vest, met een lekkere kop thee, de laatste vtwonen en tussen de warme kussens van Tsjilp. Heerlijk uitziende kussens met mooie woorden er op geborduurd. De kussens zijn handgemaakt van oude wollen dekens en vintage stoffen en materialen. Dat alleen al klink heerlijk! De kussens zullen leuk staan op mijn bank, mijn bed en in de kinderkamers. Ze staan al heel lang op mijn verlanglijstje.




Je kunt de kussens kopen in de webwinkel Tsjilp van interieurstyliste n ontwerper Annette Versteege. De prijzen variëren tussen de 30 en 40 euro.
(Cozy pillows from Tsjilp)

Alle foto's zijn van Tsjilp.

donderdag 21 augustus 2014

Top kinderkleding collecties herfst/winter 2014 deel 1/2

Foto's via Quinn and fox

Foto met harige vest via Mayo Orange, overige foto's via Bobo Choses

Foto's via Ikks
 
Foto's via Mini Rodini
 
Foto's via Caroline Bosmans
 
(Top children fashion collections fall/winter 2014 part 1/2)
De geweldigste kinderkleding collecties voor de herfst en winter van 2014 zijn nu te bewonderen in de winkels en online! Het is zomer, maar door het regenachtige weer en de start van het schooljaar volgende week, kijk ik uit naar de nieuwe modecollecties. Wat moeten onze koters dragen deze herfst en winter? Haal je hart op bij de bovenstaande kinderkleding collecties. Inspiratie genoeg! Veel grafisch, vergrijsde pastels, maar ook veel basiskleuren, thema's: circus, dieren, dierenprint, teksten en bloemen. Binnenkort laat ik nog vijf geweldige kinderkledingcollecties zien voor de herfst en winter van 2014.

donderdag 7 augustus 2014

DIY crop top met een Afrikaanse print


 
 
 
 
(DIY crop top with africanstyle print)
 
Ik heb deze crop top met een Afrikaanse print, samen met mijn zus gemaakt! Ik ben van Surinaamse afkomst en moest en zou voor mijn 35ste verjaardag een top dragen met een Afrikaanse print. Afrikaanse prints zijn op dit moment helemaal hot. Dat was altijd al zo onder bijvoorbeeld Surinaamse en Afrikaanse mensen, maar nu zie je het ook steeds meer verschijnen in het Europese en Amerikaanse modebeeld. En daar ben ik trots op.
 
Dus ik heb een leuke stof gevonden op de Kruiskade in Rotterdam en ik ben met mijn zus aan de slag gegaan. Mijn zus is een specialist op het gebied van textiele vormgeving en ik kan ontzettend veel van haar leren. We zijn echt als een kleermaker te werk gegaan. Met eerst een basispatroon op basis van mijn lichaamsafmetingen. Vervolgens hebben we dit patroon aangepast tot een voor mij perfecte croptop (ik heb al eerder gezegd dat de croptop perfect is om een post zwangerschapsbuikje onder te verstoppen. Mijn baby was inmiddels 6 maanden, maar ik had nog een klein buikje).
 
Het was nog best veel werk om het allemaal zo precies te doen, compleet met coupennaden en een beleg bij de hals (dit zegt niet iedereen meteen wat) en de achterkant gaat dicht met een rits. En af en toe ging er ook wat fout en dan moest het opnieuw. Een dag voor mijn feest was het net af. Ik voelde mij geweldig in mijn Afrikaanse print crop top met een zwarte skinny broek, zwarte hoge pumps en gouden sieraden op mijn 'Tropical Chic' verjaardagsfeest! Thanks zus! We hebben niet alleen hard gewerkt, maar ook veel gekletst en genoten van het maken van de top.

zondag 3 augustus 2014

DIY Baby omslagdoek






























Deze luipaard print baby omslagdoek heb ik gemaakt als cadeau voor een babyshower. En mijn vriendin vond hem prachtig! Ik had nog nooit eerder een omslagdoek gemaakt. Ik dacht, hoe moeilijk kan het zijn? Nou, dat viel voor mij als net beginnende naaister toch best tegen. Je moet wel heel precies te werk gaan. Alles goed afmeten en nette rechte en gebogen lijnen naaien. Maar ik was best trots op het resultaat. En een leuke omslagdoek is altijd een leuk cadeau om te geven als er een baby opkomst is. Zo heb ik het aangepakt.

1. Ik heb de luipaard print stof en de gebroken witte stof gekocht bij Schroder.
2. Uit iedere stof heb ik een lap geknipt van 70 bij 85 centimeter. Hierbij heb ik rekening gehouden met een extra naairand van 1 centimeter.
3. Alle hoeken van beiden lappen heb ik afgerond. Ik heb een rond schaaltje op de hoeken geplaatst, een halve ronding naar een hoek toe afgetekend met een stofkrijtje. De hoeken kon ik zo mooi rond afknippen.
4. Ik heb de lappen met de verkeerde kanten op elkaar genaaid en een kleine opening gehouden om het werk binnenste buiten te keren.
5. Ik heb het werk binnenste buiten gekeerd en de opening dicht genaaid.
6. Ik heb nog een extra rand (als sier), ongeveer een halve centimeter van de kant genaaid. En klaar!
7. Tenslotte heb ik een labeltje met de tekst "handmade for you" in een hoekje genaaid. Deze labels zijn te koop bij de Hema.



Vervolgens je omslagdoek inpakken in een mooi versierd kartonnen doosje of leuk inpakpapier (te koop bij de Hema).