Pagina's

maandag 3 december 2012

Mijn blog ervaringen in november (eerste maand)

(My blog experience in november (First month))

Mijn ervaringen en lessen na een maand bloggen:

1. Bloggen is echt mijn ding! Ik heb er veel plezier in en leer gaandeweg enorm veel over zaken die mij interesseren.

2. Over het fenomeen bloggen bestaan nog veel misverstanden. Een blog is geen online dagboek! Een blog als online dagboek is slechts één van de vele dingen waarvoor je een blog kan gebruiken.

3. Ik wil van mijn blog een blogazine maken. Een lifestyle magazine over mode, wonen, DIY, kids en design in de vorm van een blog. Daarom besteed ik veel aandacht aan leuke presentaties door middel van  teksten en plaatjes.

4. Ik moet mijn blogprojecten nog beter plannen en uitvoeren.

5. Ik heb veel geleerd van andere blogs over bloggen en blogdesign, zoals Hij blogt en Pugly Pixel.

6. Het wordt tijd dat ik van mijn geliefde plaatsjes bewerkingsprogramma Fireworks overstap naar Photoshop. De mogelijkheden met Photoshop lijken eindeloos en ook zorgt dit programma voor een meer professionele uitstraling.

7. De do it yourself (DIY) berichten op mijn blog worden het beste gelezen. Mijn polpulairste blogbericht in november is over de DIY Minnie Mouse Outfit, gevolgd door

8. Ik wil nog meer inzicht hebben in mijn blogstatistieken. Ik heb bijvoorbeeld in de maand november meer dan 700 pageviews, maar weet niet hoeveel unieke bezoekers ik heb. Met het programma  Google analytics van google kan ik meer informatie hierover krijgen.

9. De meeste lezers bereiken mijn blog via social media, zoals Facebook en Pinterest.

10. Ik zal veel meer gebruik moeten maken van, en meer reageren op social media, forums, platforms en andere blogs en websites om meer publiek te genereren.

11. Enkele vaste terugkerende blogitems zullen mijn blog nog sterker maken.

12. Het grootste nadeel van Blogger van Google is dat lezers alleen een reactie kunnen geven op een bericht indien zij zelf ook  een google account hebben. Dat is echt een groot nadeel die mij tot nu toe nul commentaar op mijn blog heeft opgeleverd.

Deel het met je vrienden als je dit bericht leuk vind!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten