Pagina's

vrijdag 4 juli 2014

Babyhapje: Zoete aardappel met sperziebonen

 
Samen met mijn moeder ben ik de wereld van de babyhapjes opnieuw aan het ontdekken. Mijn jongste is nu zes maanden en echt toe aan vaste hapjes. Als ik zelf eet, zie ik haar nieuwsgierig meekijken en smakken. Met weemoed denk ik terug aan de veel te korte tijd dat ze hunkerde naar mijn melk en dat ze hier meer dan genoeg aan had, maar dat is nu echt voorbij. Ik geef haar nu drie keer per dag borstvoeding en daarnaast eet ze een fruithapje en een groente hapje en drinkt ze water of sap.
 
Zoete aardappel is mijn meest favoriete ingrediënt voor een babyhapje en mijn baby vind dat ook. Dat komt vast door die lekkere zoete smaak. Ik gebruik zelf de Babycook van Beaba om groente te stomen en groente en fruit te mixen tot een puree. Ik vind het een geweldig handig ding! Echt een aanrader. Hier onder kan je lezen hoe wij het eerste hapje met zoete aardappel hebben gemaakt.
 
Babyhapje: Zoete aardappelen met sperziebonen
1. Was de zoete aardappel en verwijder daarna de schil. Snij de geschilde aardappel in plakjes.
 
2. Was de sperziebonen en verwijder vervolgens de bruine uiteinden. Snij dan de sperziebonen in stukjes.  
 
3. Kook de plakjes zoete aardappel in een pan met water tot ze gaar zijn. Doe hetzelfde met de sperziebonen.

 Of heb je een Babycook net als ik? Stoom dan de aardappel en de sperziebonen in de Babycook. 

4. Prak de zoete aardappel en sperziebonen of mix deze ingrediënten met en staafmixer, keukenmachine of in de Babycook, tot een gladde massa. En klaar is dit heerlijke frisse zoete en gezonde hapje!
 
Tip:
- Voeg net wat meer zoete aardappel toe dan sperziebonen voor een iets meer zoetere smaak.
- Voeg wat boter erbij om het hapje meer smeuïg te maken.
- Maak een grotere hoeveelheid, verdeel die in meerdere porties en bewaar deze ieder apart in, bijvoorbeeld een diepvrieszakje of bakje, in de vriezer.
 
Bon appetit baby!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten