Pagina's

zondag 3 augustus 2014

DIY Baby omslagdoek


Deze luipaard print baby omslagdoek heb ik gemaakt als cadeau voor een babyshower. En mijn vriendin vond hem prachtig! Ik had nog nooit eerder een omslagdoek gemaakt. Ik dacht, hoe moeilijk kan het zijn? Nou, dat viel voor mij als net beginnende naaister toch best tegen. Je moet wel heel precies te werk gaan. Alles goed afmeten en nette rechte en gebogen lijnen naaien. Maar ik was best trots op het resultaat. En een leuke omslagdoek is altijd een leuk cadeau om te geven als er een baby opkomst is. Zo heb ik het aangepakt.

1. Ik heb de luipaard print stof en de gebroken witte stof gekocht bij Schroder.
2. Uit iedere stof heb ik een lap geknipt van 70 bij 85 centimeter. Hierbij heb ik rekening gehouden met een extra naairand van 1 centimeter.
3. Alle hoeken van beiden lappen heb ik afgerond. Ik heb een rond schaaltje op de hoeken geplaatst, een halve ronding naar een hoek toe afgetekend met een stofkrijtje. De hoeken kon ik zo mooi rond afknippen.
4. Ik heb de lappen met de verkeerde kanten op elkaar genaaid en een kleine opening gehouden om het werk binnenste buiten te keren.
5. Ik heb het werk binnenste buiten gekeerd en de opening dicht genaaid.
6. Ik heb nog een extra rand (als sier), ongeveer een halve centimeter van de kant genaaid. En klaar!
7. Tenslotte heb ik een labeltje met de tekst "handmade for you" in een hoekje genaaid. Deze labels zijn te koop bij de Hema.Vervolgens je omslagdoek inpakken in een mooi versierd kartonnen doosje of leuk inpakpapier (te koop bij de Hema).

2 opmerkingen:

  1. Mijn kleine meid is de trotse eigenaresse van de omslagdoek. And we 💜 it!! We zullen hem heel vaak gebruiken. Het is weer een heel leuk Diy project. En heel goed gemaakt het lijkt zo uit een winkel te komen. Maar deze versie is toch een heel stuk specialer. Dank je wel van Ti-Shayné☺

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aahhh, thanx girlfriend! Ik heb het met veel liefde en plezier gemaakt. En nu ik Ti-Shayne heb gezien, wil ik alleen maar nog meer leuke dingen voor haar maken. XO

      Verwijderen