Pagina's

donderdag 7 augustus 2014

DIY crop top met een Afrikaanse print


 
 
 
 
(DIY crop top with africanstyle print)
 
Ik heb deze crop top met een Afrikaanse print, samen met mijn zus gemaakt! Ik ben van Surinaamse afkomst en moest en zou voor mijn 35ste verjaardag een top dragen met een Afrikaanse print. Afrikaanse prints zijn op dit moment helemaal hot. Dat was altijd al zo onder bijvoorbeeld Surinaamse en Afrikaanse mensen, maar nu zie je het ook steeds meer verschijnen in het Europese en Amerikaanse modebeeld. En daar ben ik trots op.
 
Dus ik heb een leuke stof gevonden op de Kruiskade in Rotterdam en ik ben met mijn zus aan de slag gegaan. Mijn zus is een specialist op het gebied van textiele vormgeving en ik kan ontzettend veel van haar leren. We zijn echt als een kleermaker te werk gegaan. Met eerst een basispatroon op basis van mijn lichaamsafmetingen. Vervolgens hebben we dit patroon aangepast tot een voor mij perfecte croptop (ik heb al eerder gezegd dat de croptop perfect is om een post zwangerschapsbuikje onder te verstoppen. Mijn baby was inmiddels 6 maanden, maar ik had nog een klein buikje).
 
Het was nog best veel werk om het allemaal zo precies te doen, compleet met coupennaden en een beleg bij de hals (dit zegt niet iedereen meteen wat) en de achterkant gaat dicht met een rits. En af en toe ging er ook wat fout en dan moest het opnieuw. Een dag voor mijn feest was het net af. Ik voelde mij geweldig in mijn Afrikaanse print crop top met een zwarte skinny broek, zwarte hoge pumps en gouden sieraden op mijn 'Tropical Chic' verjaardagsfeest! Thanks zus! We hebben niet alleen hard gewerkt, maar ook veel gekletst en genoten van het maken van de top.

1 opmerking:

  1. thatgirlblogster@outlook.com4 juni 2015 om 22:53

    Verkopen jullie ook Afrikaanse Crop tops ?
    Zou fijn zijn want ik zoek er eentje voor een uitreiking

    BeantwoordenVerwijderen