Pagina's

zaterdag 23 maart 2013

Het is lente en ik wil aan de slag met de tuin


Het is officieel lente en dan krijg ik zin in mijn tuin. Al lijkt het buiten nog niets op de lente en is het nog ijskoud (en ik ben echt een koukleum). Dat houdt mij niet tegen om alvast wat inspiratie op te doen voor mijn tuin. We zijn van plan om de voortuin grondig aan te pakken. Deze is pas vorig jaar aangelegd, maar ik ben er helemaal niet blij mee. Er ligt voornamelijk grind en in de winter hebben mollen er flink huisgehouden. Toen ik de eerste keer de schade zag dacht ik aan vandalisme of een enorme grote kat. Ik had geen idee dat mollen zo'n puinhoop van je tuin kunnen maken. Daarnaast vind ik de staptegels in de voortuin te ver uit elkaar liggen. Ik moet zo wat, van de ene steen naar de volgende steen springen. Ook erg hinderlijk met een kinderwagen. Hoe dan ook, ik was die voortuin vorig jaar al zat. Erg zonde van het geld, maar de voortuin moet opnieuw gedaan worden. Het liefst wil ik nu zo veel mogelijk tegels met borders aan de zijkanten.
Onze stadstuin hebben we vorig jaar ook aangelegd en hier ben ik heel tevreden over. Dankzij een advies met een schets van tuinontwerperster Anneke van Megen in de interieurwinkel Loods 5, hebben we een leuke tuin kunnen realiseren. De voortuin dachten we in ons eentje te kunnen bedenken zonder enig advies over juiste verhoudingen en materiaalsoorten, maar dit is geen succes gebleken. Toen ik via de website van Loods 5 las dat dezelfde tuinontwerperster weer in de winkel langs komt om adviezen te geven, heb ik geen moment getwijfeld. Ik heb direct een aanvraag ingediend voor een afspraak, want ik moet haar echt spreken over mijn voortuin. Deze keer wil ik het goed doen en kunnen genieten van een leuke, logische, goed begaanbare voortuin die "niet meer stuk kan", door een mol.

Normaal moet je flink betalen voor professioneel advies van specialisten op het gebied van wonen. Maar als je goed op let vind je vaak acties via een winkel of beurs waar je voor niets of tegen een kleine vergoeding professioneel advies kan inwinnen voor je huis of tuin. Ik ben er dol op. Uitgerust met foto's en plattegronden ga ik er naar toe. Op basis van deze adviezen heb ik al eerder mijn keuken, woonkamer, badkamer en tuin ingericht. Ik ben best creatief en weet wel wat van interieurstyling, maar veel van de ideeën die deze deskundigen mij meegeven, had ik toch zelf niet kunnen bedenken. Vooral als het gaat om verhoudingen en materiaalkeuze.

Tuinontwerperster Anneke van Megen is in Loods 5 aanwezig op vrijdag 29 maart in Zaandam en maandag 1 april in Sliedrecht om tuin advies te geven voor diegenen die graag hulp willen hebben bij het inrichten van hun tuin (bijvoorbeeld ook een make-over). Je kunt je inschrijven voor een gratis advies van een half uur via info@loods5.nl. Stuur een berichtje waarom je graag tuinadvies wilt en je krijgt zo snel mogelijk bericht of en wanneer je bent ingedeeld voor een gesprek. Wacht niet te lang met reageren want er is maar beperkt plaats. Heb je een korte vraag? De tuinontwerper heeft tussen de gesprekken door tijd om je vragen te beantwoorden.

In volgende blogberichten kom ik terug op het advies en de plannen voor mijn voortuin. Hier onder vind je alvast wat foto's van mijn inspiratie voor de voortuin.1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

Deel dit bericht met je vrienden als je het leuk vind!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten