Pagina's

woensdag 6 maart 2013

Rotterdamse museumnacht 9 maart 2013 met Swan Market!


Aankomende zaterdag kan je naar de spetterende museumnacht in Rotterdam met het thema WATERLANDERS. Dan word je door maar liefst 53 musea en galeries onthaald met een op dit thema geïnspireerd programma tot diep in de nacht. Dit is een recordaantal deelnemende instellingen.

Het volledige programma kun je online vinden. Kijk snel op www.rotterdamsemuseummacht.nl voor een compleet overzicht van alle spetters en tranentrekkers. Het wordt een avond vol kunst, muziek en leuke workshops.
Op de website is ook alle praktische informatie over passe-partouts, vervoer en arrangementen voor hotelovernachtingen en rondleidingen (bijvoorbeeld door Jack Kerklaan) te vinden.

Wereldrecord
Het lachen staat de Rotterdamse Museumnacht echter nader dan het huilen. Rotterdam is toch de stad van “niet lullen, maar poetsen”? Het bewijs wordt geleverd door het wereldrecord lachen te verbreken. Alle bezoekers worden opgeroepen om een steentje bij te dragen aan het hardste lachsalvo ooit op zaterdagavond 9 maart om 20.00 uur op de Schiedamsedijk bij het Havenmuseum. Met de hulp van Wil Hendriks van Lachyoga Nederland vliegen de decibellen van al het keiharde lachen je om de oren en biggelen de tranen over de wangen. Guinness World Records rekent op een record!

Swan Market Museumnacht-editie
Ik heb al meerdere keren de jaarlijkse museumnacht van Rotterdam bezocht, maar nu vind ik het extra bijzonder, want deze keer heeft ook mijn favoriete lifestyle markt een plek in het programma. Tijdens de Rotterdamse museumnacht zal de Swan Market op maar liefst twee locaties aanwezig zijn!

Op de binnenplaats van Museum Boijmans van Beuningen zal Swan Market de tentoonstelling 'Hand Made: lang leve het ambacht' extra gestalte geven door aanwezig te zijn met kraampjes met handgemaakte producten (Voor mee informatie: www.boijmans.nl).

Bezoekers van de Rotterdamse Museumnacht zullen onder andere ook gebruik maken van het vervoer over de Maas om alle musea te kunnen bezoeken. Dit vervoer zal onder andere gebeuren door een boot, waarop de bezoekers tijdens de overtocht kunnen shopen!. Bovendien zorgt Swan Market voor (h)eerlijk eten&drinken!

Ik heb mijn kaartjes voor deze Museumnacht al besteld. Wie gaat er ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten